S.S.S

Anasayfa / S.S.S

Hayat süreci içerisinde kimi zaman zorlu yaşam deneyimlerine maruz kalabiliriz. Bu deneyimler sonucu kendimizi stresli, kaygılı, öfkeli, sıkışmış, çaresiz ve mutsuz hissedebiliriz. Bu zorlu süreç devam ettikçe kişinin işlevselliğinde yavaşça bozulmalar başlar. Bu bozulmalar kişinin sorunlara karşı başa çıkma becerilerini olumsuz etkiler. Bu ve buna benzer durumlarda psikolojik destek almanız gerekebilir.

Bu soruya net cevap vermek çok güç. Öncelikle sorununuzun sizi etkileyen boyutunu bilmek gerekir. Psikolojik rahatsızlıklar ciddi bir durumdur ve profesyonel destek alınarak üstesinden gelinmesi gereklidir. “Sorunlarımı kendim halletmeliyim” düşüncesi kişiyi psikoterapi sürecine başlamaktan alıkoyar.

Psikoterapist için seansların ne kadar süreceğini önceden belirlemek çok güçtür. Her danışanın terapiye başlama sebebi birbirinden farklıdır ve terapi süreci danışanların ihtiyaçları doğrultusunda şekillenir.

Psikoterapi seansları uygulanan terapi yöntemine göre farklılıklar gösterebilmektedir ancak genel de 40-50 dakika arası sürmektedir. İlk seanslar bazen daha uzun sürebilir.

Terapi sürecinin en önemli ilkelerinden bir tanesi danışan gizliliğidir. Danışanın paylaştığı hiçbir bilgi danışanın rızası olmadan paylaşılamaz. Ancak hayati tehlikenin bulunduğu durumlarda gizlilik ilkesi ortadan kalkar.

Online terapi danışanın ve psikolojik danışmanın aynı mekanda bulunma olanağı olmadığı durumlarda görüntülü konuşma, telefon görüşmesi ya da mesaj yolu ile yapılmaktadır. Danışanın terapi sırasında yalnız olması gerekmektedir. Bulunduğu ortamın ise sessiz ve sakın olması terapi seansının verimliliği için oldukça önemlidir.